dijous, de març 06, 2008

Quina uni volem? (I)


Post escrit per Bernat Picornell

Escric aquest post de manera urgent i ràpida atenent als esdeveniments d'última hora que s'han produït a la UAB... A continuació exposo un text d'una noia que va estar tancada ahir a la facultat de Filosofia i Lletres:

"Eren prop de les 12 del mig dia, quan una cinquantena d'estudiants ens varem ajuntar per fer el cercavila informatiu amb l'objectiu de visualitzar el nostre desacord amb el procés de Bolonya i convocar la manifestació de dia 6. El cercavila acabà amb l'entrada a la facultat de filosofia i lletres on prenguérem la mesura d'ocupar la facultat i no moure’ns d'allà fins quan el rector acceptàs dialogar amb els estudiants per tal d'aconseguir posar-nos d'acord i intentar paralitzar l'anomenat procés de Bolonya. L'ocupació fou totalment pacífica, demanant a la gent que estava fent classe que anàs surtint, la majoria de la gent va respondre positivament i van anar surtint. Varem bloquetjar les entrades de la facultat, i ens varem tancar a dintre. A la una del mig dia, estàvem allà dintre, mentre a fora hi havia un grup que a poc a poc es va anar fent més gran, un grup de suport, que ens tiraven menjar, ens recolzaven i van estar allà fora fins al final.

Després de parlar amb el rector (per telèfon), ell no va cedir a dialogar amb nosaltres i autoritzà l'entrada dels Mossos d'Esquadra a la universitat (cosa que no havia passat des de quan va venir Aznar, fa una tira d'anys). El grup de suport que estava fora es seieren al pati de fora de la facultat, mentre nosaltres els que estavem dintre ens sentarem lligats els uns als altres, i alguns lligats en cadenes. Els mossos feren una brutal carrega policial a fora, nosaltres a través de les portes de vidre o varem veure tot, assegudes allà sense poder fer res, veient com carregaven injustament contra les nostres companyes.

La premsa estava a dins la facultat, la varen treure a empentes, i a poc a poc ens van anar treient una per una, a totes les que ens trobàvem dintre, sense miraments. En aquells moments estàvem lligades de braços, i això ens donava la força per saber que no estàvem soles, que passàs el que passàs no estàvem soles. Però així i tot ens varen filmar un per un amb una càmera, i ens varen identificar. A mesura que anàvem sortint sentíem els crits de les companyes apallissades anteriorment a fora, crits d'esperança, de lluita i complicitat.

Posteriorment, el consell de govern reunit avui al matí, respectant totalment l'actuació dels Mossos, prendran mesures en contra de nosaltres.

Sabem que no estam soles, sabem que entre tots i totes ho podrem aturar!

El que va passar ahir, és fruit de la seva impotència davant un jovent que és mobilitza, una gent que els hi plantam cara, un jovent que els hi diu que no! Que això no pot seguir així!

Moltes gràcies per tot el suport que em rebut fins ara, esperem que això serveixi de concienciació, i que es pugui fer visible com funciona aquesta gent!

Això és la seva democràcia! "


Aquest migdia, hem anat a buscar al Rector però evidentment no hi era. Hem trobat el vice-rector i no ha volgut parlar... No escric massa més, ja m'extendré un altre dia tot i que vull deixar clar que l'actuació dels Mossos ha estat del tot brillant, com la del Rector.

En un proper post publicaré un text sobre una altra noia que era a l'exterior de la facultat i que va rebre uns quants cops per part dels Mossos...


Aquesta és la democràcia que volem?

Aquesta és la universitat que volem?

Aquesta és la policia que ens ha de protegir?

Aquest és el rector que volem?

Amb quin dret entren a una facultat?

Aquesta és la seva democràcia.

Aquesta és la universitat que tenim: NO a Bolonya.

Aquesta policia tortura sense motius i carrega contra manifestants pacífics.

Lluís Ferrer dimissió, no tens vergonya, tornem a les corredisses dels grisos?

Lluís Ferrer, tens por i crides als Mossos? Aquest matí també tenies por? Per què has marxat??



Més fotos a: http://picasaweb.google.com/bernatpicornell/DemandaDeDimissiDelRectorDeLaUAB

PD: Tinc un post preparat sobre la vaga de busos de TMB però em sembla molt més important això!