divendres, de març 14, 2008

Vaga d'autobusos

Post escrit per Bernat Picornell

Fa unes setmanes vaig escriure un correu-e al Comitè de descansos de treballadors de TMB ja que durant el Fòrum Social Català m'havien repartit un tríptic en el qual no quedaven clars (des del meu punt de vista) certs punts de les demandes. Vaig escriure fent-me passar per advocat del diable, i aquesta en va ser la contestació.

Ara mateix la discussió amb l'empresa és d'on surten els dies que necesitem per tenit dos dies de descans setmanal. La direcció diu que de la reorganizatció de hores i nosaltres diem que de la reducció de hores. Bàsicament, ells volen que sigui el treballador que asumeixi treballar encara més hores cada dia o que se li desconti del sou. Nosaltres diem que és l'empresa la que ha d'asumir els costos d'una reducció de jornada anual sense costos económics pels treballadors/es. Encara no hem entrat a debatre en quin dia (de dilluns a diumenge) de la setmana haurian de colocar-se, ni si haurian de seguir seguits.

En segon lloc, i en relació al company Teo, basicament el que va pasar és que en aquella cotxera el cap es negava a donar la llista de serveis mínims i tractava de ficar la por al cos als treballadors per que fessin d'esquirols. Quan va veure que cap de les dues coses funcionavan va decidir que el antidisturbis es posesin en un cordó just davant del piquet per no poder informar als companys/es i d'aquesta manera també imposibilitat veure si eren serveis mínims o no. Això va provocar un aument de la tensió i quan un mosso va empenyar i li va clavar una patada al Teo ell només va dir que no el peguessin. Acte seguit li van caure garrotades per tot arreu.

Espero que t'hagi clarificat la situació.

Comitè de descansos


Què en penseu del tema?

Imatge del dibuixant Azagra


És possible que el vostre navegador no pugui visualitzar aquesta imatge.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.

Anònim ha dit...

See here or here

Anònim ha dit...

Un dels blocs més impressionant que he vist. Moltes gràcies per mantenir el internet amb classe per a un canvi. Youve aconseguir estil, classe, bravura. Ho dic de debò. Si us plau, segueixin així, perquè sense l'Internet és definitivament sense intel · ligència.