dimecres, d’abril 16, 2008

candidatures d'Esquerra al congrés...

Avui, com fa dos posts, parlem d'Esquerra.
Avui per presentar dues de les diferents candidatures que es presenten al congrés d'Esquerra del 14 de Juny. Avui presentarem Esquerra Futur i Gent d'Esquerra

Si és que algú encara no ho sap, s’han presentant quatre candidatures: Esquerra Futur (els "Carodistes" encapçalada per Ernest Benach i Rafael Niubó), Gent d'Esquerra (Joan Puigcercós i Joan Ridao), Reagrupament.Cat (Joan Carretero i Rut Carandell) i Esquerra Independentista (Jaume Renyer i Uriel Bertran).

En aquest post només posaré les idees bàsiques de cada candidatura... La meva opinió? El dia 8 de Juny la tindreu!!

ESQUERRA FUTUR

El nom ja ens indica moltes coses. Catalunya i Esquerra han passat un període de reforma estatutària en el qual el partit ha tingut molts alts i baixos. Esquerra està en un d’aquests baixos. Tot i això, segons Esquerra Futur, és l’hora de posar en marxa l’Esquerra del futur. Un partit del segle XXI, modern, gran i renovat, capaç d’aprofitar amb intel5ligència, transparència i eficàcia el seu capital humà, tot disposant, en cada moment, dels millors efectius per a la tasca més adient. Cal fer un gir en les prioritats de partit, diu el manifest. Només així es podrà crear una dinàmica de treball i continuïtat.
Per altra banda, l’eix vertebrador de la candidatura és la proposta, ja feta temps enrere, de convocar un referèndum d’autodeterminació l’any 2014 per tal que els Catalans i les Catalanes puguin decidir sobre el seu futur.
Finalment, l’últim dels paràgrafs, crec que recull prou bé el que volen en els propers anys: en aquest proper congrés, apostem per incrementar el rigor i l’exigència en la feina feta a les instàncies de govern. Apostem per una profunda renovació del partit. I apostem també perquè la tria del futur candidat o candidata a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010 es produeixi quan el debat de les idees i les polítiques hagi estat abordat, el partit s’hagi renovat i s’hagin donat les millors garanties perquè l’elecció recaigui en qui millor expressi i representi el
nou horitzó. Seria absurd fer-ho a l’inrevés. I volem que això ho faci tota la militància, de manera directa, a través del vot, la màxima expressió de democràcia en qualsevol organització. Un debat democràtic i organitzat no debilita una organització política, sinó que la reforça. Si sabem encarar de forma correcta el debat congressual i el procés d’elecció del proper candidat o candidata a la presidència de la Generalitat, el partit en sortirà netament reforçat. Per això apostem amb tota convicció per la unitat i la renovació.


GENT D’ESQUERRA

Gent d'Esquerra podríem dir que fa propostes més clares i concretes que qualsevol de les altres candidatures. Primerament fa una reflexió sobre l’estat d'Esquerra a la actualitat. Segons GE, els independentistes no han estat capaços de capitalitzar les protestes dels catalans desenganyats amb les polítiques del govern de Sabateró. És per això que, segons ells, cal un canvi a la direcció d'Esquerra. Un canvi que porti a una nova capitalització dels independentistes i aconseguir així una majoria social que permeti arribar a la Independència.
A continuació enganxo un paràgraf que resumeix els principals punts i objectius que es marca aquesta candidatura:

La nostra candidatura aposta per modernitzar les infraestructures territorials del partit per tal de poder oferir a tot el país uns serveis mínims als nostres militants i quadres; descentralitzar la gestió interna per tal de ser més eficaços actuant des de la proximitat; cercar nous sistemes d’organització del temps i les reunions que permetin conciliar la vida persona i política; creació de nous àmbits de participació en la presa de decisions on es compti amb l’opinió d’experts en la matèria; elaborarem un Pla Electoral Urbà per millorar els resultats obtinguts en poblacions mitjanes i grans; arribarem a les 10.000 parelles lingüístiques entre militants simpatitzant d’Esquerra; aprovarem una carta de drets i deures dels i les representants institucionals; etc...


En el proper post exposaré els compromisos i programes de les candidatures restants: reagrupament.cat i esquerra independentista.