dimarts, de desembre 16, 2008

lamentable: eleccions al rectorat de la UAB i PSC

Torno a escriure al bloc... Ja fa uns dies que hi volia escriure però ara tinc uns quants motius de pes!


El primer de tot és sobre la notícia que la nova rectora de la UAB serà l'Anna Ripoll... El més lamentable de tot, és que només el 8% dels alumnes, han anat a exercir el seu dret a vot! És totalment lamentable i menyspreable. D'aquí a aquí, tant democràtics que volem ser demanant un referèndum vinculant perquè sinó no és un sistema democràtic, i d'aquí a aquí ningú va a votar! Això què és? Evidentment tothom està en el seu dret de votar però després m'agradarà veure com s'oposa la gent (o no, eh!) a la nova rectora... Doncs haver anat a votar! Pots votar fins i tot nul o en blanc, però el que s'ha de fer és anar a votar! Aquí sí que hi podíem dir la nostra! Imagineu-vos què hagués passat si haguéssin votat el 70% de l'alumnat i hagués sortit un 65% de vots en blanc! Llavors estaríem parlant d'uns altres termes, però mentre no comencem a canviar les coses per la base, no anirem enlloc! Hi ha gent que s’ha queixat de la desinformació, però realment qui ha volgut seguir la campanya electoral, ho ha pogut fer: a través dels correus que enviaven un i altre candidat, a través de la web de la UAB, a través de xerrades, etc! Però no: un exemple més que els estudiants ens mobilitzem "radicalment" i quan toca fer les coses "bé", passem del tema! Lamentable!

El segon és el PSC, n'Alex Salmond pel mig i no sé quantes coses més. A mi em fa gràcia que hi hagués gent que encara pensés que el PSC s'oposaria al PSOE a la votació pels pressupostos generals de l'estat: il·lusos! Justament l'altre dia, en un esmorzar-tertúlia amb un "home d'Esquerra", ens comentava justament això, el PSC mai s'oposarà (tal com estem ara), al PSOE, justament perquè NO POT. Sí, sí, NO POT! Cal recordar que els catalans "tenim" dos ministres a Madrid, la Carme Cachón i el Corbacho... Doncs bé, aquestes dues persones membres del comitè executiu del PSC, penseu que s'oposaran a la votació? Creieu que la Chacón és molt molt catalana i està disposada a no trencar la unitat catalana que es planteja des de fa uns mesos? Jo crec sincerament que NO! PSC = PSOE fins que algun dels dos no digui el contrari, hi haurà gent que serà catalana dins del PSC, no ho nego, el que sí és cert, és que la majoria dels seus dirigents, els va més Espanya que Catalunya i el seu finançament. Hi havia una oportunitat que evidentment han deixat escapar, quan s'aturaran d'una vegada? Per cert, que només falt
a paperets del Montilla reunint-se amb n'Àlex Salmond... Realment em sembla fantàstic, és això el que li falta al PSC, una mica d’autonomisme i independentisme!

Apa, post ràpid perquè no tinc massa temps, però
com a mínim, escrit està!

3 comentaris:

Joan M. Roig ha dit...

Anem per parts. En lo del PSC estic (gairebé) totalment d'acord.
En l'altre tema però, hi discrepo. A la nostra facultat, per exemple, varem anar a votar 121 estudiants (un 8,84%), d'aquests, però, 24 varen votar en blanc i 60 nuls (entre els qui m'incloc). Aquests vots nuls (si no tots la immensa majoria) eren unes paperetes de l'assemblea així que els qui defensam un referendum vinculant no hem anat a votar menys (a la nostra facultat) que els altres. És a dir, a la nostra facultat només 37 estudiants varen votar per algun dels 2 candidats.
Per altra banda,he de dir que la baixa participació és ben comprensible tenint en compte aquest sistema electoral ponderat que margina als estudiants, un sistema que per cert li agradaria a Fraga perquè ens penja d'algun lloc..., donant-nos només un 30 per 100 del pes mentre els doctors funcionaris en tenen el 51 per 100.
Sigui com sigui, i com a anècdota, dir que a l'escola de postgrau només van votar un 0,46% del sector estudiants (és a dir, 4).

Salut!

Joan G. ha dit...

Em pensava que seria un únic escrit parlant de les eleccions al Rectorat de la UAB, que al meu entendre van ser unes eleccions internes del PSC entre les seves dues famílies (he fet reduccionisme eh.. que consti).

totxi ha dit...

encara no m'has respost sobre el tema de Sèrbia eh Bernat!

aprofito per informar que he obert un blog. stcity.blogspot.com
salut i peles

ignasi