dilluns, d’abril 21, 2008

tornem a dir que no. Ni a l'Ebre ni enlloc!




























Ja sé que en la blogsfera independentista i catalanista, la paraula més utilitzada més darrerament deu ser TRANSVASAMENT. És cert, però n'hem de parlar. N'hem de parlar ja que és un tema que està damunt la taula i que cal tornar a combatre amb totes les forces.
Com ja vaig escriure el 24 de març, estic totalment en desacord als transvasaments. I no és un no inútil de cara a la paret. És un no amb conviccions, no només de partit, sinó per sostenibilitat i respecte a la natura.
Remuntem el riu, mai millor dit i veurem que a Catalunya no tenim aigua. Hi ha un problema greu de sequera i això fa que es plantegi la possibilitat de portar aigua d'altres llocs amb vaixell. Fins i tot s'especula amb la idea de portar-la en tren... Amb tot això, el conseller d'Inicitativa per Catalunya els VERDS, posa sobre la taula la opció de fer un transvasament del Segre per tal de portar aigua cap a Catalunya. Certs sectors del seu partit s'hi oposen així com la resta de partits Catalans i Espanyols. Personalment trobo que és una aposta irresponsable ecològicament parlant. Com no podia ser d'altra manera, CiU aprofita per treure la seva aposta personal i frustrada des de fa tants i tants anys: el Roîne. D'aquest tema ja en parlarem un altre dia.

Tornem al tema. Ara resulta que l'aposta del govern és el transvasament de l'Ebre. Sí, aquest és el riu que tanta i tanta polseguera va aixecar quan els Catalans ens varem oposar a un possible transvasament cap a València i Múrcia. D'aquella oposició per part de gairebé tots els partits polítics Catalans ara en queden les cendres, i no només això, ara es planteja com una opció real. TOTA Espanya hi ha donat suport incloent les CCAA governades pel PP. Molt simple: si donen suport exigiran que es faci els transvasament també cap al sud.

No estàvem en desacord dels transvasaments en aquella època? Quina imatge donem a la resta d'Espanya? Ara ens podran acusar d'insolidaris? Tot i que no ho siguem (l'aigua de l'Ebre volia regar molts camps de golf, urbanitzacions, etc) aquesta és la imatge que donem! Un transvasament és totalment antiecològic i antinatural. Que falta aigua? Doncs eliminem els camps de golf i tot el que gasti aigua massivament! QUALSEVOL transvasament i en qualsevol circumstància és així. No perquè ara no tinguem aigua deixa de ser negatiu. Que és només temporalment? I què?

En fi, ens haurem de tornar a manifestar en contra! Tornem a treure "lo NUS" al carrer!

Lo riu és vida, no al transvasament, ni una gota, ni una gota més!

Visiteu:
www.ebre.net