dijous, de juny 05, 2008

democràcia dins dels partits... Superdissabte



Tinc ganes que sigui dissabte.
Tinc ganes que sigui dissabte per deixar amb un pam de nas a tots els altres partits polítics d'àmbit nacional i estatal.
Esquerra ha patit, per part de molts mitjans de comunicació, un autèntic linxament i ganes de desgastar el partit. Des de molts fronts. No només, com es podria imaginar, des de fronts Espanyolistes com poden ser l'ABC, El Mundo, la Razón, etc., sinó també des de fronts Catalans: El Periódico, La Vanguardia...
S'ha dit moltes vegades que Esquerra no és un partit seriós, no és un partit exemplar i modèlic, etc etc etc. S'ha dit que els seus dirigents no fan més que barallar-se i fer-se la vida impossible...
Doncs dissabte farem una cosa inimaginable en d'altres partits. Farem servir la nostra veu per tal de decidir el nostre futur president i secretari general. El carnet d'Esquerra Republicana, dissabte, tindrà molt més valor que qualsevol altre carnet de militant d'un altre partit. Ni el PSC, ni CiU ni el PP farien una cosa així.
Esquerra dissabte celebrem la "gran festa" de la democràcia. Això ens converteix en un partit dèbil? Al contrari! Com un partit pot anar donant lliçons de democràcia (com ha fet de vegades Jordi Pujol) si no es pot escollir el teu representant?
Aquesta jornada electoral, sota concepció meva, va molt més enllà d'escollir els membres de la propera permanent nacional d'Esquerra. Vol demostrar que és possible un sistema de primàries dins d'un partit.
Des de dins del partit, alguns hem pres el compromís de respectar el que surti. I espero que sigui el que finalment acabi passant. Cal que cadascú es responsabilitzi dels seus actes i perquè surti en Joan Puigcercós no estripi el carnet i toqui el dos: no. La militància haurà d'estar més unida que mai per tal de demostrar als mitjans de comunicació com és la militància. Una gent que quan va haver de posicionar-se pel no a l'estatut, no li va tremolar el pols. Una gent que és capaç de fer canviar la seva direcció nacional. I això a altres partits NO PASSA!
Recordo encara el referèndum de la constitució Europea, quan un grup de Convergents va muntar la plataforma "euro-convergents pel no" per forçar el "NO" al referèndum pel qual s'establia una constitució Europea. Ni de lluny van aconseguir-ho. En canvi, les assemblees locals i territorials sí que van tombar una decisió de la direcció nacional. Ni por ni res. La gent d'Esquerra Republicana no té por.
Hem de desmarcar-nos de la gent que no està d'acord amb un assemblearisme. No fa menys fort ni res. Simplement fas que estar en un partit sigui quelcom més que pagar cada tres mesos.
Sí, temps ençà fins i tot les JERC van fer campanya en contra l'assemblearisme, però d'això ja en fa gairebé 20 anys.
Quina por hi ha a agafar un model com el dels EUA o com França? Un procés de primaries és tan necessari com un procés electoral qualsevol. Clar que la cultura política Francesa o Nord-Americana no és la mateixa que la que hi ha instal·lada al nostre país... Parlant d'Estats Units i procés de primàries, per fi ja hi ha candidat Demòcrata a la Casa Blanca... Barack Obama. Primer candidat negre a la casa Blanca. I així de ràpid es diu! Ja en parlaré en un altre post però personalment n'estic content ja que com va dir aquell, l'Obama té més de dona que Hillary Clinton de negre!! Però això ja és un altre tema.
Recopilem: dissabte se celebra la gran festa de la democràcia i cal que tots i cada un dels militants d'Esquerra tanquin files per demostrar a la premsa que sí, que Esquerra no és un partit de fireta! Ara bé, els mitjans seguiran carregant: la independència no interessa. I si no tanquen files, cap problema, els altres partits seguiran sense fer primàries i Esquerra continuarà sent l'únic partit que seguirà apostant per la democràcia.

Guanyi qui guanyi, seguirem lluitant, perquè jo vull per demà la meva terra lliure!!




2 comentaris:

Joan M. Roig ha dit...

S'et veu molt entusiasmat per dissabte, això és bo!
Esper que Esquerra no es torni liberal desprès d'aquestes primaries.
Per altra banda, m'ha agradat això de que l'Obama té més de dona que Hillary Clinton de negre. Si, si. Ja veurem sinó el pelen...

Salut!

Anònim ha dit...

Realment, si penses que la verdadera democràcia farà que Catalunya sigui independent vas molt errat, quan la majoria dels ciutadans de Catalunya vulgui ser independent, sortiran al carrer, i fins que no ho siguin no pararan, perquè heu de ser realistes, els independentistes que realment voleu la independència i esteu disposats a lluitar per això sou una minoria. I l'Estat Espanyol no us oprimeix ni us persegueix, sinó que fa el mateix que feu vosaltres, defensar els seus ideals, que és la de una Espanya unida, iaixò No vol dir que siguin franquistes, sinó que ells es senten que són espanyols.

Perque, realment, si fóssiu independents i sortís les illes balears, demanant sent independent dels Països Catalans, els hi deixarieu???
Va, home va!